2016. okt 18.

A rém (Monster, 2003)

írta: Vékony Gábor
A rém (Monster, 2003)

A témában készült számos könyv, film és sorozat erősen elültette a köztudatban, hogy a sorozatgyilkosok döntő többsége férfi. Ha a rémtettek elkövetőiként mégis szóba kerülnek nők, akkor azok vagy a kórházi dolgozók („fekete angyal”) vagy a férjgyilkosok („fekete özvegy”) csoportjába tartoznak. Az egy év alatt hétszer gyilkoló Aileen Wuornos egyik kategóriába sem illik bele, ugyanis a nő prostituáltként találkozott azokkal a férfiakkal, akiknek a megölése miatt 1992-ben a bíróság halálra ítélte.

monster_poster2.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

sorozatgyilkos életrajzi dráma Charlize Theron Monster A rém Patty Jenkins

2016. máj 22.

Valami követ (It Follows, 2014)

írta: Vékony Gábor
Valami követ (It Follows, 2014)

Mi a jó horrorfilm alapfeltétele? Semmiképp sem a rémségek kendőzetlen bemutatása, illetve az elborzasztó és ijesztő jelenetek halmozása. Sokkal többet nyom a latban a hangulat, a néző bevonódást segítő árnyalt karakterábrázolás, és az sem árt, ha a műfaj szörnykészletét emlékezetes, új taggal sikerül bővíteni.

it-follows06.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

horror John Carpenter It Follows David Robert Mitchell Valami követ

2016. máj 11.

A légy (The Fly, 1958; 1986)

írta: Vékony Zsolt
A légy (The Fly, 1958; 1986)

Az ember mindennapjait talán legtöbbször és leginkább megzavaró élőlényről nem is nagyon lehetne más jellegű filmet forgatni, mint horrort. A légy című 1958-as és 1986-os alkotások éppen olyanok, mint ezek a zümmögő bestiák: egyszerre csodálatra méltóak, bosszantóak és elborzasztóak.

the_fly-1.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

horror jeff goldblum david cronenberg cronenberg a légy the fly Vincent Price kurt neumann george langelaan

2016. jan 21.

Sin City – A bűn városa (Sin City, 2005)

írta: Vékony Gábor
Sin City – A bűn városa (Sin City, 2005)

A Sin City című képregénysorozat olyan önálló történetek füzére, amelyeket leginkább egy közös helyszín kapcsol össze. A bűn városá t a kilencvenes évek elején az a Frank Miller indította útjára író-rajzolóként, aki addig elsősorban a Fenegyerek és Batman kalandjainak megújításával szerzett elismerést.

sin_city_c.jpg

...

Tovább Szólj hozzá

film noir Frank Miller Sin City Robert Rodriguez bűnügyi film képregény-adaptáció