Digitális Filmszalag

A Babadook (The Babadook, 2014)

A sokkoló pszichohorror, A Babadook némi késéssel, de a magyar mozikba is eljutott.

the_babadook-1.jpg

Tovább olvasom

A 2017-es év kedvencei

Ez a tíz film tetszett az idei hazai bemutatók közül a legjobban:

brigsbybear-kylemooney-mattwalsh-movietheater.jpg

1. Brigsby mackó
2. A négyzet
3. Holdfény
4. Paterson
5. Tűnj el!
6. Dunkirk
7. Nyomd, bébi, nyomd!
8. A régi város
9. Testről és lélekről
10. Szárnyas fejvadász 2049

Ezeken kívül jó volt még látni a Logant, a Kincsemet, az 1945-öt, az Atomszőkét, a Barry Seal: A beszállítót, A Viszkist, az Egy szent szarvas meggyilkolását és a Boldog halálnapot! című filmet.

A kannibálhorror atyja halott (Umberto Lenzi 1931-2017)

Nyolcvanhat éves korában, a közelmúltban elhunyt Umberto Lenzi olasz filmrendező. Az utolsó napjait egy római kórházban töltő direktor páratlan életművet hagyott maga után, azzal együtt, hogy karrierjét a kilencvenes évek elején lezárta.

umberto_lenzi-1.jpg

Tovább olvasom

Piszkos Harry (Dirty Harry, 1971)

Don Siegel és Clint Eastwood negyedik közös filmje – a szintén 1971-ben bemutatott Francia kapcsolattal együtt – közismerten meghatározó szerepet játszik a thriller és az akciófilm műfajának alakulástörténetében. Harry Callahan felügyelő a saját elvei szerint dolgozó, kizárólag a munkájának élő cinikus rendőr archetipikus alakja lett, a zsáner nemcsak amerikai darabjaiban, hanem az olasz zsarufilmben (poliziottesco) is. Fegyvere, a .44-es Magnum emblémává vált, és még négy folytatásban tért vissza, a „Tudom, mi jár a fejedben...” kezdetű monológja pedig a leghíresebb filmes idézetek egyike.

dirty-harry-poster-1020488493_1.jpg

Tovább olvasom

Ketten a harmadik ember nyomában (Filmrajongóként Bécsben)

Az osztrák főváros nemcsak a klasszikus zene, az operett, az építészet, a kulináris élvezetek vagy a plázaturizmus híveit vonzhatja ellenállhatatlan erővel, de a filmbolondok számára is számos meglepetést tartogat.
burg_kino1.jpg

Tovább olvasom